Geef stookolie dieven geen kans

Stookolieprijzen blijven een groot deel van ons budget innemen en de burger heeft steeds minder koopkracht., Door de meevallende prijs lijkt het er meer en meer op dat hij vloeibaar goud gaat opslaan om zich te verwarmen. Het zal dan ook niemand verwonderen dat er thans zeer veel stookoliediefstallen plaatsvinden. Daarom is het extra belangrijk uw mazouttank te beveiligen.

De MAZOUTSAFE is vervaardigd uit plaatstaal van 3 mm dikte en weegt 2.2 kg.

Zoals u kan zien maken wij gebruik van een DISKUShangslot voor het afsluiten van de MAZOUTSAFE. Het product is zo geconcipieerd dat er geen énkele toegang mogelijk is tot de beugel van het DISKUShangslot (doorknippen is uitgesloten !!)

Hierdoor wordt elke diefstal onmogelijk, aangezien hiertoe vereist is dat de volledige beveiligingsconstructie (zie montage) zou moeten stukgeslepen worden.

Onderzoek wijst uit dat dit enkel mogelijk is met behulp van een elektrische slijpschijf (groot formaat) en dat dit minimum 20 tot 25 minuten in beslag neemt. Studies aan de universiteit van Gent hebben uitgewezen dat een poging tot het verschaffen van toegang maximaal 3 minuten in beslag mag nemen, zoniet is de pakkans voor de dief véél te groot en begint hij er niet aan.

Dit zeer efficiënt anti-diefstalsysteem is op onze kantoren verkrijgbaar voor de prijs van € 99 incl. BTW.

Hieronder ziet u hoe de de ‘MAZOUTSAFE’ geïnstalleerd moet worden.

  1. Verwijder het deksel boven uw stookolietank zodanig dat de vulpijp vrij komt.
    Installatievoorwaarde : de vulpijp (hiernaast in het zwart) moet een vrije hoogte van minstens 10 cm hebben.
  2. Neem het gele beveiligingsstuk. Schroef de gele onderdelen los.
  3. Bevestig de 2 gele onderdelen rond de vulpijp, steek de twee bouten door de twee gaten en draai hierop telkens een moer tot deze vast zitten.

Het gele stuk is nu rond de vulpijp maar kan nog ronddraaien. Hou dit stuk, dat nog kan zakken, zo hoog mogelijk tegen de bronzen kraag van de vuldop.

  1. Neem het rode kopstuk en schuif dit over het net geplaatste gele onderdeel.
  2. Laat het zakken tot de gaten van het gele onderdeel en deze van het rode samenvallen.
  3. Neem het bijgeleverde slot en schuif de beugel door de 4 gaten. Draai nu de sleutel om zodat het hangslot gesloten is. Verwijder de sleutel.

Uw stookolietank is nu volledig beveiligd tegen stookoliediefstal